Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді збільшили планові показники призову на військову службу

Військовий комісар Миргородського об’єднаного міського військового комісаріату Петро Довгаль проаналізував роботу міської призовної комісії восени 2018 року та ознайомив із завданнями на весняний призов. За його словами, минулорічний показник виконано на 83 відсотки. Планові показники призову на весну збільшено (35 юнаків з міста і району), призовна кампанія триватиме 3 місяці – з початку квітня до кінця червня.

Він також роз’яснив, що отримавши повістку, особа повинна прибути до військкомату за місцем проживання протягом десяти днів. Неявка допускається за наявності серйозних обставин (хвороби, смерті близьких родичів, стихійного лиха, травми, несправність автотранспорту, тощо). В усіх випадках буде вважатися, що особа навмисно ухиляється від служби.

Підсумки призову в 2018 році та шляхи покращення виконання планового завдання по відправці молодого поповнення до обласного збірного пункту в повному обсязі в 2019 році обговорили на нараді, яку провела керуюча справами виконавчого комітету – голова призовної комісії Антоніна Нікітченко. У нараді взяли участь члени міської призовної комісії, керівники підприємств, установ, організацій міста, депутати міської ради, секретарі рад мікрорайонів, повідомили у Миргородській міськраді.

“Яке покарання передбачається за ухиляння від служби? Якщо особа не з’являється у військкоматі протягом визначеного терміну або змінює місце проживання, то за це доведеться сплатити штраф, який складає 120 гривень. У разі повторного скоєння цього правопорушення сума штрафу зростає вже до 15 прожиткових мінімумів. Подальше ухиляння приводить до карної відповідальності, передбаченої Кримінальним кодексом України. В кодексі йдеться про позбавлення волі на строк до трьох років.

Оскільки, чимало громадян призовного віку (18-27 років) ухиляється від виконання цього обов’язку, то на нараді обговорили шляхи покращення виконання планового завдання по відправці молодого поповнення до обласного збірного пункту в повному обсязі в 2019 році та організації проведення заходів щодо розшуку призовників, які ухиляються від призову.

Керуюча справами виконавчого комітету – голова призовної комісії Антоніна Нікітченко наголосила, що потрібно максимально зосередитись на поставлених завданнях. За її словами, в першу чергу, особливу увагу приділити проведенню роз’яснювальної, агітаційної роботи серед населення міста щодо виконання конституційного обов’язку громадян, популяризації служби у Збройних Силах України та інших військових формувань, виконання планових показників призову на строкову військову службу, а також якісному оповіщенні призовників щодо прибуття їх до міського військового комісаріату”, – йдеться у повідомленні міськради.

Перейти до вмісту