Ви тут:
Суспільство Україна 

У Мін’юсті відзначили ювілей існування української системи ДРАЦСів

21 лютого в Міністерстві юстиції пройшли урочистості з нагоди відзначення 100-річного ювілею існування української системи державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС).

Вітаючи співробітників ДРАЦСів зі святом, Міністр юстиції Павло Петренко наголосив, що робота реєстратора – надзвичайно відповідальна і непроста, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

«Я хочу щиро подякувати всім, хто працює в системі реєстрації актів цивільного стану. Щодня ви переживаєте різні емоції разом з людьми, які до вас звертаються. Ви ділитеся своїм теплом з людьми  під час реєстрації народження чи шлюбу, ви співчуваєте українцям, коли вони отримують документ про смерть своїх близьких. До всіх цих подій, які стосуються доль конкретних людей, причетні наші з вами колеги, які в різні періоди працювали в системі реєстрації», – зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, система ДРАЦСів постійно змінюється, щоб забезпечити громадян зручними послугами. Це стосується і видачі першого документу нового громадянина України – свідоцтва про народження – прямо у пологовому. Це стосується і спрощеної процедури реєстрації шлюбу у рамках проекту «Шлюб за добу» та багатьох інших новацій, які були запроваджені за останні 5 років.

Міністр юстиції побажав усім працівникам системи реєстрації актів цивільного стану успіхів і натхнення, щоб не тільки у цей день, а й завжди у них був святковий настрій.

Перший заступник Міністра юстиції Олена Сукманова у свою чергу наголосила, що за останні роки працівники ДРАЦСів і сама система зробили колосальний еволюційний стрибок.

«Я хочу вам подякувати за те, що ви маєте мужність змінюватися, і за те, що ви кожного дня впроваджуєте нові ініціативи та вкладаєте душу в свою роботу», – сказала вона. – Від щирого серця вітаю вас зі 100-річчям створення ДРАЦСів. Отримуйте задоволення від роботи, вдосконалюйтесь і розвивайтесь, надавайте людям якісні послуги і пам’ятайте: зміни – це закон життя. І ті, хто дивиться тільки в минуле чи лише на сьогодення, безперечно пропустять майбутнє. Переконана, що ми з вами це майбутнє не пропустимо», – заявила Олена Сукманова.

За словами заступника Міністра юстиції Ірини Садовської, відділи державної реєстрації актів цивільного стану – це не лише документи, це, перш за все, люди, які своєю щоденною роботою дарують людям свято.

«Я переконалась, що працівники органів ДРАЦС – це кваліфіковані співробітники, які з великою відповідальністю ставляться до своєї роботи. Я кожного дня бачу ваші відповідальність, оригінальність та відданість професії. Бажаю вам натхнення, щоб буденна праця кожного дня була на піднесенні, адже найемоційніші та найважливіші події життя українців так чи інакше пов’язані саме з вами», – наголосила Ірина Садовська.

Перейти до вмісту