Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Гадяцькій РДА взялися за підприємства-боржники

В залі засідань Гадяцької райдержадміністрації за участі голови райдержадміністрації Олексія Матюшенка пройшло чергове планове засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія) по питанню заборгованості підприємств-боржників ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Торговий дім «Гадячсир Україна», ТОВ «Полтавамолпрод».Гадяч,

Як повідомили в Гадяцькій РДА, згідно з оперативними даними станом 12.02.2019 заборгованість підприємств-боржників залишається на ТОВ «Гадячсир» – 533 тис. 400грн, ТОВ «Техмолпром» – 4млн 269тис. грн, ТОВ «Торговий дім «Гадячсир Україна» – 4млн 336 тис. 800 грн, та ТОВ «Полтавамолпрод» – 10 млн 519 тис. 600 грн.

На комісії було заслухано представників прокуратури, поліції управління держпраці, національної служби посередництва та примирення, бюро правової допомоги, які озвучили проблемні питання та шляхи оптимізації процедури стягнення заборгованості із заробітної плати.

Голова райдержадміністрації спільно з членами комісії та присутніми узгодили механізм подачі документів до контролюючих органів та суду, який пришвидшить процедуру виплати зарплатних боргів працівникам підприємств боржників.

У зв’язку з тим, що керівництво підприємств-боржників конгломерації «Гадячсир» постійно ігнорують рекомендації комісії щодо створення графіків погашення заборгованості членами комісії прийнято рішення проінформувати голову обласної комісії та внести пропозиції по розгляду даного питання на черговому засіданні обласної комісії з подальшим інформуванням профільних міністерств. Також було вирішено направити листи на всі контролюючі органи з проханням провести перевірки на всіх чотирьох підприємствах-боржниках.

Для забезпечення сталої роботи підприємств членами Комісії також було дано ряд доручень, надано рекомендації керівникам підприємств-боржників.

Перейти до вмісту