Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Що треба з’їсти, щоб отримати мінімальну добову дозу вітаміну С: поради дієтолога

Багато з нас любить апельсини, мандарини та інші цитрусові. Адже в них багато вітаміну С.

Насправді, в лимоні цього вітаміну, всупереч загальній думці, не так вже й багато. Дивимося: середній апельсин (150 г) містить денну норму вітаміну С – 70-80 мг, а середній лимон вагою 120 г майже на половину менше – всього 48 мг. Якщо 1-2 апельсина ми їмо запросто та з задоволенням, то з’їсти цілий лимон складно. Зазвичай, нам достатньо 1-2 дольки лимона в чай. А в одній дольці лише 3-4% денної дози аскорбінової кислоти, розповідає дієтолог Світла Фус.

Окрім того, значна частина вітаміну руйнується в гарячому чаї. Тому лимон в першу чергу хороша смакова добавка, ніж джерело вітаміну С.

Краще вживайте різноманітні овочі та фрукти – свіжі, заморожені або квашені, відповідно до пори року, – радить дієтолог.

Що треба з’їсти, щоб отримати в сумі мінімальну добову дозу вітаміну С (75 мг):
1. 100 г капусти, 1 яблуко, 30 г чорної смородини, 1 помідор;

2. 40 г болгарського перцю;
3. 100 г цвітної капусти (на пару), 100 г апельсин.

Перейти до вмісту