Ви тут:
Освіта Суспільство 

Сьогодні стартує реєстрація на ЗНО: яка процедура

5 лютого розпочинається реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання-2019. Триватиме вона до 25 березня. Тестування зможуть пройти і випускники шкіл, і учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, також випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років.

Про це інформує Український центр оцінювання якості освіти.

Щоб успішно зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, необхідно створити та оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його до регіонального центру.

Реєстраційну картку необхідно сформувати за допомогою спеціального сервісу «Зареєструватися». Одним з перших кроків є обрання категорії особи.

Якщо у 2019 році абітурієнт завершує навчання в закладі загальної середньої освіти (школа, гімназія, ліцей тощо) – це категорія «Випускник закладів загальної середньої освіти 2019 року».

Якщо ви є учнем (студентом, слухачем) закладів професійної (професійно-технічної) освіти і здобуваєте в поточному році повну загальну середню освіту, – ваша категорія «Учень (слухач) закладів професійної (професійно-технічної) освіти».

Якщо ви є студентом закладу вищої освіти (коледж) і здобуваєте в поточному році повну загальну середню освіту, – ваша категорія «Студент закладу вищої освіти».

Якщо ви вже маєте атестат (здобули повну загальну середню освіту в попередні роки), незалежно від того, де ви навчаєтеся зараз (чи продовжуєте навчатися), – ваша категорія «Випускник минулих років».

Якщо ви навчаєтесь у закордонному закладі освіти та здобуваєте в поточному році повну загальну середню освіту, – ваша категорія «Випускник, який здобуде в 2019 році повну загальну середню освіту в закордонному закладі освіти».

Для реєстрації необхідно підготувати:

  • копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові);
  • дві однакові фотокартки для документів розміром 3х4 см із зображенням, що відповідає досягнутому віку);
  • реєстраційну картку, яку необхідно сформувати, скориставшись спеціальним сервісом “Зареєструватись”, розміщеним на веб-сайті УЦОЯО;
  • копію документа про повну загальну середню освіту (для осіб, які здобули повну загальну середню освіту).

Після того, як надіслали пакет документів для реєстрації до регіонального центру, є можливість за допомогою сервісу «Стан опрацювання документів» перевірити на якому етапі опрацювання ваші документи. Для цього необхідно увести номер реєстраційної картки до сервісу (обробка реєстраційних документів має триває не довше 10 робочих днів із моменту їхнього надходження до регіонального центру).

Підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні є Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання (далі – Сертифікат), який вам буде надіслано в індивідуальному конверті разом з реєстраційним повідомленням учасника зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційним бюлетенем «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2019 рік».

У разі потреби ви можете внести зміни до реєстраційних даних, здійснивши перереєстрацію. Перереєстрація триватиме з 5 лютого до 25 березня 2019 року після отримання вами Сертифіката.

Для перереєстрації потрібно внести зміни до реєстраційних даних за допомогою спеціального сервісу «Внести зміни», розміщеного на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Вхід до сервісу – за номером і пін-кодом Сертифіката. Вам потрібно буде оформити нову реєстраційну картку, повторно сформувати комплект реєстраційних документів, вклавши до нього отриманий раніше Сертифікат. Пакет документів треба подати до відповідного регіонального центру в той самий спосіб, у який це було здійснено під час реєстрації.

Перейти до вмісту