Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Розчищення Тарапуньки та контроль за рівнем Ворскли: у Полтаві проводять заходи, аби запобігти підтопленню міста

12 лютого відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів її голова, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Іван Сватенко.

Під час засідання розглянули питання щодо прогнозу весняної повені на 2019 рік та готовність об’єктів господарства міста та інших служб до пропуску льодоходу і повені на 2019 рік, зазначають у прес-службі Полтавської міської ради.

Фахівці з Полтавського обласного центру гідрометеорології зазначають, що весняне водопілля формується на основні таких гідрометеорологічних чинників як снігові запаси та водність річок, опади в період сніготанення, глибина промерзання та вологість ґрунту, тощо:

“За прогнозами, до кінця лютого триматимуться незначні морози, опади – загалом 5-10 міліметрів по місту. Льодовий покрив станом на сьогодні досить тонкий, порівняно з минулим роком, є промоїни. Висота снігу – незначна. Якщо минулого року запаси води в сніговому покриві були більше двох норм, то зараз там запаси нижчі”.

Виходячи з такої ситуації, протягом лютого попередньо можна очікувати, що максимальний рівень води буде близький до норми. За рахунок тало-дощових вод можна очікувати накопичення води в понижених місцях.

Начальник відділу оперативного реагування Сергій Зубань доповів, що нині по місту проводяться роботи з розчищення зливових решіток від снігу та нальоді, щоби запобігти затопленню міста в період сніготанення. Окрім того, нині вирішується питання щодо моливості розчищення русла річки Тарапунька.

Аби забезпечити готовність об’єктів господарства міста та інших служб до пропуску льодоходу і повені на 2019 рік комісією було доручено районним у м. Полтаві ради кожного дня проводити об’їзд місць ймовірного підтоплення. Окрім того, контролюватиметься рівень води в р. Ворскла.

Управлінню житлово-комунального господарству було доручено провести очищення зливової каналізації в місцях, де накопичений мул та сміття.

Також, під час засідання розглянули питання, що стосуються стану захисту працюючого персоналу та населення, яке проживає в зонах ураження при аваріях на хімічно-небезпечних об’єктах; впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій; стану готовності захисних споруд до використання за призначенням та ходу виконання заходів щодо проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту м. Полтава, тощо.

Перейти до вмісту