Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На виготовлення барельєфу Герою України Ігорю Сердюку планують залучити кошти з бюджетів Кременчука та держави

У Кременчуці на фасаді багатоповерхівки, що розташована на перетині вулиць Ігоря Сердюка та Героїв Небесної Сотні, планується встановити барельєфну композицію Герою України, учаснику Революції гідності кременчужанину Ігорю Сердюку. Зараз міська влада разом з фахівцями та рідними загиблого опрацьовує ескіз майбутнього барельєфу. Після остаточного погодження його всіма сторонами та документального затвердження, розпочнуться роботи з виготовлення та встановлення барильєфу, а також благоустрою прилеглої території.

Кошти на роботи будуть виділені частково з міського бюджету, а також за сприяння народного депутата України Віктора Кривенка з державного бюджету, повідомили у Кременчуцькій міськраді.

Нагадаємо, що наш земляк Ігор Сердюк став учасником Революції гідності з перших днів Євромайдану. На майдані був прапороносцем 9-ї сотні самооборони. 18 лютого під час побудови барикад неподалік Маріїнського парку Ігор Сердюк загинув від пострілу в обличчя. 21 листопада 2014 Сердюку посмертно присвоєно звання Героя України і нагороджено орденом «Золота Зірка» — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.

У червні 2015 року Ігоря нагороджено посмертно медаллю «За жертовність і любов до України» (УПЦ КП).

У 2016 році розпорядженням міського голови на честь Ігоря Сердюка було перейменовано вулицю Жовтневу. На фасадах будівель, де жив і де навчався Ігор Сердюк, встановлені меморіальні дошки.

Перейти до вмісту