Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині триває приписка юнаків 2002 року народження до призовних дільниць районних військових комісаріатів

Відповідно до статті 14 закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” для проведення приписки громадян України в Полтавської області утворено 27-м призовних дільниць та призовних комісій. На сьогоднішній день в області вже приписано до призовних дільниць понад 4 тисяч юнаків яким у поточному році виповнюється 17-ть років.

Під час приписки юнаки проходять медичний огляд, співбесіду з психологом та представником військового комісаріату. За результатами приписки юнаки зараховуються до відповідної команди Збройних Сил України, повідомляє прес-служба Полтавського обласного військового комісаріату.

Одночасно під приписної компанії проходить відбір на навчання до вищих військових навчальних закладів. Більше п’ятдесяти допризовників виявили бажання пов’язати своє життя з професійною військовою службою. Зокрема, 20% опитаних планують навчатись у військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут у місті Києві та військовому коледжі сержантського складу у місті Полтава.

Багато юнаків готуються також до вступу і у інші провідні військові виші. Серед них – Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Національна академія Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в місті Львів, військова академія у місті Одеса, Житомирський військовий інститут імені С.П.Корольова та інші.

Сьогодні молодь не досить активно приділяє увагу своєму фізичному вихованню, як наслідок близько 10 відсотків від загальної кількості майбутніх призовників мають певні проблеми зі здоров’ям. Тому майбутнім призовникам необхідно вже зараз займатися спортом, уважно вивчати в навчальному закладі предмет захист вітчизни та готуватися до проходження військової служби, – наголошують у ОВК.


Перейти до вмісту