Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

На підключення шкіл до Інтернету витратять 1 млрд грн

Цього року держава витратить близько 1 млрд грн на підключення до Інтернету всіх навчальних закладів та шкіл, які не мають до нього доступу.

Про це пише Освіта.ua

За словами Лілії Гриневич, в Україні є проблема цифрового розриву між поколіннями, зокрема дітей та вчителів, між селом та містом.

«Цього року ми плануємо створити загальну концепцію цифризації освітньої системи України. Тому що нам потрібна повна візія того, як ця система виглядатиме в повному обсязі. Сюди входить доступ до Інтернету, який би нам дозволив використовувати електронний освітній контент в повному обсязі, зокрема мультимедійний. Інша історія — це сама інфраструктура, тобто носії, з якими діти можуть працювати у школах. Третя частина, можливо найосновніша, все це працюватиме в тому випадку, якщо вчителі зможуть цим користуватися», – сказала міністр.

Вона наголосила, що в інакшому випадку вчитель не буде використовувати цих матеріалів і все це буде нереалізоване.

«Цього року ми робимо дуже велику інвестицію — орієнтовно мільярд гривень. Ці гроші підуть на підключення до інтернету всіх тих навчальних закладів та шкіл, які не мають доступу або мають доступ менший за 30 МБ в секунду. Також ми розробили програмне забезпечення для Національної освітньої платформи. Тобто необхідно наповнити цю електронну платформу, звідки вчителі можуть черпати цей контент. Тому це друга важлива складова», – повідомила Лілія Гриневич.

Також вона зазначила, що в Україні не розвинутий ринок електронних підручників.

«Ми власне, хочемо показати той стандарт, який існує в розвинутих країнах, щоб наші виробники електронного контенту навчилися робити такі підручники. Я вважаю, що особливо зараз, коли ми маємо значну кількість українських дітей, які перебувають в окупованих територіях Донбасу та Криму і потребують української освіти, весь цифровий освітній контент має ще більше значення», – наголосила міністр.

Перейти до вмісту