Ви тут:
Суспільство Україна 

На Донбасі воює фіналіст конкурсу двійників Тараса Шевченка

Боєць 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”, мешканець Черкащини Володимир Шевченко був фіналістом конкурс двійників Кобзаря.

Про це розповіла прес-служба 93 омбр, яка зараз виконує завдання в зоні бойових дій на Донеччині.

“Викапаний Кобзар! Це перше, що спадає на думку, коли бачиш Володимира з міста Тальне на Черкащині, бійця 93-ї бригади “Холодний Яр”… У мирному житті чоловік брав участь у конкурсі двійників Тараса Григоровича, який проводили брати Капранови. І став його переможцем! Та ще й прізвище у нього, як у поета – Шевченко. Не дивно, що і побратими називають товариша “Тарасом”, – йдеться в дописі бригади.

«Знайомі запропонували поїхати у Київ на конкурс. Проти мене виступав артист, який постійно грав ролі Шевченка, але я все одно посів перше місце. Мені накладали грим, клеїли штучні вуса. Після тієї події я вирішив відпустити власні. Потім я грав Шевченка у Черкаській філармонії. Мав виступати у Києві, але почався Майдан і війна… У Збройні Сили хотів піти вже у 2014-му році. Але мене не взяли. Дивно, адже я мав військову спеціальність – «командир радіовзводу» і «командир танку Т-80». Служив строкову і надстрокову службу у Германії. У 93 бригаду все ж вдалось потрапити у 2015 році», – цитує бійця прес-служба.

У своїй громадянській позиції Володимир такий же безапеляційний, як і Тарас Григорович. Боєць вважає, що війна на Донбасі може закінчитися тільки перемогою. «Без перемоги миру не буде. Тих, хто не згідний, треба поставити на місце, цих заблудлих овець треба вчити. Вони і так вже багато горя наробили. А тим, хто йде на нас зі зброєю, – дати по соплям. Тоді буде порядок».

Перейти до вмісту