Ви тут:
Суспільство 

Молодь Полтавщини обговорюватиме прогресивні способи громадянської солідарності на «Зимовій Студреспубліці»

Протягом трьох днів найактивніша молодь Полтавщини шукатиме відповіді на питання, що стосуються розвитку громадянського суспільства України, в рамках VIII Полтавського етапу проекту «Зимова Студреспубліка». «Прогресивні способи громадянської солідарності на Полтавщині» – це тема, навколо якої об`єднаються сорок учасників та двадцять інтелектуалів-експертів.

Із 8 по 10 лютого у селі Олефірівка Миргородського району відбудеться найінтелектуальніша подія зими на Полтавщині – Полтавський етап проекту «Зимова Студреспубліка», повідомляє прес-служба міської ради. Зазначений захід проходитиме за сприяння управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Про підготовку до триденної дискусії, очікування від учасників, тему обговорення та інше розповіла начальник управління Олена Бабенко.

“Полтавська Студреспубліка є одним із найбільших об’єднань Полтавщини, до якого входять кілька тисяч молодих, активних, креативних, амбітних людей. Цей проект, як мультифестиваль, дає можливість молоді зануритися у таку собі модель справжнього політичного життя і спробувати свої можливості, набути певного досвіду у процесах державотворення. Ця платформа є дуже важливою, адже молоді не завжди дають можливість долучитися до глобальних процесів, коли вони можуть на щось впливати, а ще краще, диктувати умови, – говорить Олена Бабенко. – Зимова Студентська Республіка реалізується уже протягом 8 років. Загалом же Студентська Республіка проводиться 20 років і має свої плоди”.

Цьогоріч темою «Зимової Студреспубліки» обрали «Прогресивні способи громадянської солідарності на Полтавщині». Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту зауважила, що обрана зазначена тема не випадково:

“На сьогодні громадянська солідарність дуже на низькому рівні. Саме на Студентській Республіці ми долучаємо молодь до обговорення проблем, що мають місце в суспільстві, зокрема цієї. Ми намагаємося дати молоді платформу для діалогу, щоби вони були почуті, щоби напрацювати певне спільне бачення у вирішенні тих чи тих суспільних питань. Така тема, як громадянська солідарність дуже актуальна на сьогодні. Молодіжне середовище нині прагне до змін, і зміни ці втілювати розпочинає тут і зараз. Розуміючи, що сила в єдності, уже сьогодні молодь шукає прогресивні способи об’єднання людей навколо важливих ідей, що сприятимуть розвитку міста, області, України загалом”.

До обговорення проблемного питання запрошували активних полтавців, незалежно від віку, статі, посад, статків, політичних позицій, ґендерів, релігійних уподобань, мови, національності, культури, звичаїв і соціального статусу. Загалом до участі компетентна комісія обрала сорок учасників.

“Анкет до участі надійшло значно більше ніж сорок. Кожну з них детально розглянув оргкомітет. Серед них як такі, що мають досвід участі у Студреспубліці так і нові. Тих, хто візьме участь в Зимовій Студреспубліці уперше – більшість. Адже нам цікаво почути свіжу думку, ознайомитися з новим поглядом”.

Звичайно, будь яка ініціатива повинна мати свої результати. Олена Бабенко зауважила: від Зимової Студреспубліки чекає плідної роботи та цікавих ідей, а у подальшому – можливості співпраці:

“Хотілося б щоби результатом став вибух молодіжної енергії, яка дуже потрібна зараз. Хочеться знайти нові молодіжні ідеї, щоби потім можливо втілювати спільні проекти влади, молоді та громади загалом. Щоби рухатися разом, а не окремо, щоби досягати спільно поставленої мети. Хочемо почути, що саме хоче молодь, напрацювати кілька спільних проектів щодо розвитку громадянського суспільства, які б в подальшому вдалося реалізувати, – резюмувала начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту”.

Перейти до вмісту