Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Комунальні підприємства Миргорода стануть прозорішими

Миргородські комунальні заклади почали оприлюднювати власну інформацію в електронному вигляді, зокрема, фінансову. Нагадаємо, що на 41-й сесії, яка відбулась наприкінці 2018 року, депутати Миргородської міської ради затвердили Порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств на веб-сайті міської ради.

Аналітичний центр «Інститут аналітики та адвокації» спрямовує свою роботу на підвищення прозорості у публічних фінансах і сприяє органам місцевого самоврядування у впровадженні відповідних рішень. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

– З метою налагодження співпраці та впровадження Порядку оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств Миргородської міської ради, ми надіслали органам влади для ознайомлення та можливого використання відповідний проект рішення, – зазначив консультант із юридичних питань ІАА Вячеслав Курило.

У відповідь виконавчий комітет Миргородської міської ради повідомив, що з цього питання вже проводиться необхідна робота. На 41-й сесії, яка відбулась наприкінці 2018 року, депутати Миргородської міської ради затвердили Порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств на веб-сайті міської ради.

Відповідно до рішення ради №252 від 21 листопада 2018 року, планується оприлюднення квартальної та річної звітності комунальних підприємств, статути, принципи формування і розмір винагороди керівників тощо.

Ухвалення вказаного порядку суттєво підвищить рівень публічності, підзвітності та ефективності комунальних підприємств, підпорядкованих Миргородській міській раді.

Довідково: Матеріал підготовлений в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) — найбільшої програми підтримки України з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Програма фінансується ЄС та спів-фінансується і впроваджується Данською агенцією з міжнародного розвитку (DANIDA).

Перейти до вмісту