Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Група крові впливає на схильність до захворювань, – вважають лікарі

Група крові насправді впливає на схильність людини до певних захворювань. Даний факт підтвердила завідуюча лабораторною діагностикою центру крові ФМБА РФ, повідомляє ukrhealth.net

Під час зустрічі Іванової з журналістами прозвучало запитання про те, чи здатна група крові впливати на схильність людей до певних захворювань, – і фахівець відповіла ствердно. Зокрема, власники першої групи крові частіше виявляються схильними до захворювань шлунково-кишкового тракту, про це свідчать дані ряду досліджень.

Носії другої групи крові мають підвищену схильність до розвитку атеросклерозу судин нижніх кінцівок, а також раку легенів і молочної залози. Також ця група впливає на схильність до порушень згортання крові.

Люди з третьою групою крові, згідно з наявними даними, вчених, частіше за всіх інших виявляються схильними до розвитку урогенітальних інфекцій.

Четверта група крові, як стверджується в медичному журналі Американської академії неврології, впливає на схильність до розвитку процесів, що ведуть до втрати пам’яті і мислення і пов’язаних з ними дегенеративних захворювань. Люди з четвертою групою крові мають особливо високий ризик деменції. У свою чергу такими захворюваннями набагато рідше за інших страждають носії першої групи крові.

Також науковими дослідженнями було виявлено зв’язок між групою крові і ризиком інфаркту, а також інших проблем з серцем. З’ясувалося, що люди з першою, третьою і четвертою групами крові в більшій мірі схильні до тромбоутворення і захворювань серця, тоді як у людей з першою групою крові такий ризик мінімальний. У свою чергу, японськими вченими було виявлено, що перша група крові впливає на схильність до особливо високого ризику померти від важкої травми – ризик майже втричі вище в порівнянні з іншими групами крові.

Перейти до вмісту