Ви тут:
Суспільство 

До Кременчука незабаром прибуде остання партія американських тепловозів

“Укрзалізниця” отримала всі 30 локомотивів General Electric, на які було укладено контракт.

Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі facebook голова “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

Останні 5 зустрічали у Чорноморську у п’ятницю. Далі – маршрут вже відпрацьований. Спочатку – на Крюківський вагонобудівний завод. Там на доукомплектуванні перебувають ще 10 американських локомотивів.  Ті, що вже в роботі, показують себе вкрай ефективно”,- йдеться у повідомленні.

Тепловоз ТЕ33А — вантажний тепловоз з асинхронним тяговим приводом розрахований для залізниць з колією 1520 мм, представник родини локомотивів GE Evolution Series. Створений підрозділом GE Transportation компанії General Electric.

Новий тепловоз спроектований за технічними вимогами, стандартами і ГОСТами для залізниць колії 1520 мм. Це односекційний шестивісний локомотив потужністю 3356 кВт з 12-циліндровим чотиритактним V-подібним дизелем типу GEVO12. Оснащений мікропроцесорною системою управління з електронним впорскуванням палива і бортовою системою діагностики. В експлуатації новий односекційний тепловоз здатний замінити двосекційний тепловоз типу 2ТЕ10. Порівняно з попереднім поколінням тепловозів на цих локомотивах знижені шкідливі викиди в атмосферу більше ніж на 40 %, витрати палива і мастила — на 17 %.

Перейти до вмісту