Ви тут:
Суспільство Україна 

Держспецзв’язок підтвердив інформаційну захищеність ProZorro

Система електронних закупівель ProZorro отримала атестат відповідності комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) нормативним вимогам у цій сфері. Документ видала Державна служба спеціального зв’язку України після відповідної експертизи. Одержання атестату підтвердило захищеність електронної системи публічних закупівель від несанкціонованого доступу.

“Прозорро є першим державним підприємством, яке отримало атестат КСЗІ на систему, що розміщується у “хмарі”, ─ зазначив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов. Для нас цей документ став підтвердженням нашої постійної роботи над захистом системи. Жодна з кібератак, які відбувалися в країні, не завдала жодної шкоди ProZorro, але ІТ-безпека залишається для нас важливим напрямом роботи”.

Наразі ІТ-інфраструктура ProZorro розміщується у “хмарі” українського дата-центру De Novo, який теж має атестат КСЗІ. Наявність такого атестату була однією із вимог при виборі дата-центру для міграції даних ProZorro з Amazon Web Service в Україну. Сьогодні в хмарному сховищі дата-центру зберігається 96 терабайт файлів системи ProZorro. Працює 150 віртуальних серверів.

“При створенні електронної системи публічних закупівель розробники відразу робили ставку на хмарні технології. Сьогодні ─ це один із світових техно-трендів. Хмарні технології дозволяють зосередити зусилля на розвитку ProZorro, полегшивши управління ІТ-інфраструктурою. В цьому одна із причин популярності хмарних технологій серед бізнесу, банківських та фінансових установ, ІТ-компаній”, ─ пояснив генеральний директор ДП “ПРОЗОРРО” Василь Задворний.

Перейти до вмісту