Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Депутати Полтавської облради повернули на доопрацювання текст Меморандуму про співробітництво з ТОВ “Укргазвидобування”

Сьогодні, 13 листопада, на засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр розглядали звернення Полтавської облдержадміністрації та Акціонерного товариства “Укргазвидобування” про укладення Меморандуму щодо співробітництва. Мова йшла про взаємовигідні умови щодо розвитку нафтогазового комплексу та соціальної інфраструктури територіальних громад Полтавської області.

Під час виступу перед депутатами заступник директора Полтавської філії “Укргазвидобування” Олександр Соломаха представив свою редакцію Меморандуму з підкорегованими пунктами щодо обов’язків товариства. Також він поінформував депутатську комісію про виконання соціальних зобов’язань підприємством у 2017 та 2018 роках.

“У 2017 році у рамках соцугод ми профінансували 45 млн грн в Полтавській області. Кошти отримали тіі райони, населені пункти, де ми ведемо свою діяльність. Яособисто був підписантом цих угод. У 2018 році профінансовано 6 млн грн. Тут ми робили опір на рентні платежі”, – розповів Олександр Соломаха.

У свою чергу депутат Полтавської обласної ради Ігор Горжій, що рентну плату не варто плутати із соціальними зобов’язаннями.

“Рентний платіж – це ваш обов’язок перед державою, який мусить іти на розвиток геології. А ми зараз використовуємо їх на соціальні потреби. В соціальних угодах немає жодного слова і цифри про те, що вони зобов’язуються завтра перерахувати 20 чи 30 млн. грн на дороги, які вони розбили. Ніхто не знає про те, куди ви вивозите шлам. Ви ігноруєте і депутатів, і громадськість, прикриваючись державними справами”, – обурився депутат.

Також члени комісії зауважили, що у запропонованій редакції Меморандуму зазначено, що він набуває чинності після обговорення та погодження на загальних зборів акціонерів “Укргазвидобування”. Тож розглядами зараз текст, який не відомо чи погодять акціонери підприємства, депутати вважають не доцільним.

У такому вигляді документ постійна комісія Полтавської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр не підтримала та направила його на доопрацювання.

Перейти до вмісту