Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Чотири неплатники аліментів з Полтавщини потрапили за грати

Чотири неплатники аліментів з Полтавщини потрапили за грати. Про це повідомив начальник юстиції Полтавщини Олег Тимченко на черговому засіданні регіональних штабів з координації, моніторингу та контролю за станом виконання рішень про стягнення аліментів та заборгованості по заробітній платі.

«У січні 2019 року чотирьом боржникам – жителям Гребінківського та Карлівського району, які ухилялися від виконання суспільно корисних робіт, було змінено міру покарання на адміністративний арешт. На сьогоднішній день всі боржники відбули покарання» – розповів Олег Тимченко.

Нагадаємо, що відповідно до законодавства ухилення особи від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт – тягне за собою адміністративний арешт строком до десяти діб.

Цього року 49 боржників відпрацювали суспільно корисні роботи за рахунок чого на користь маленьких полтавців сплачено 30 тис. грн аліментів. Тоді, як минулого року завдяки суспільно-корисним роботам 85 боржників сплатили своїм дітям 140 тис. грн аліментів.

Іншим дієвим механізмом впливу на боржників є накладення штрафних санкцій у розмірі 20, 30 та 50% в залежності від терміну боргу.

«Державними виконавцями області винесено понад 2 тис. постанов про накладення штрафних санкцій на боржників та стягнуто майже 500 тис. грн, які перераховані на користь дітей», – повідомив очільник юстиції.

У січні 2019 року державні виконавці стягнули на користь маленьких полтавців 18 млн грн аліментів, з яких 6 млн грн саме завдяки дії законів #ЧужихДітейНеБуває.

Перейти до вмісту