Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Бібліотекарів Полтавщини навчали співпрацювати з журналістами в умовах децентралізації

У Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Котляревського для бібліотекарів з ОТГ та журналістів Полтавщини провели спільний тренінг-практикум. Під час навчань учасники визначали проблеми у взаємодії та вчилися їх вирішувати.

Зокрема, бібліотекарі готували прес-анонси подій, прес-релізи, та цікаві пости у Фейсбуці. Тренінг для бібліотекарів і журналістів “Моя громада – мій добробут” організували Асоціація міст України, USAID та IREX.

Під час розмови менеджер організації IREX Любов Квасюк зауважила, що сьогодні, з впровадженням реформи децентралізації в країні та створенням ОТГ, особливу роль відводять саме бібліотекарям. Вони мають проявляти себе не лише як працівники книгосховищ, а як активні громадські діячі, комунікатори та піарщики своїх громад. “Бібліотеки наразі можуть стати майданчиком для культурного та суспільного життя ОТГ”, – наголосила Любов Квасюк.

У свою чергу ментор прес-клубів бібліотек Олена Костриця додала, що співпраця бібліотек зі ЗМІ забезпечить поширення здобутків місцевих ініціатив, залучення інвестицій, туристичної привабливості регіону. Також вона закликала бібліотекарів приєднуватися до прес-клубу бібліотек Полтавщини на Фейсбуці та ділитися з колегами своїм позитивним досвідом.

“Бібліотека – це лише назва. Наповнюють її зв’язки – люди, які взаємодіють. Ми лише налагоджуємо цю взаємодію. Важливо, щоб бібліотеки не були лише книгосховищами, а штатні одиниці не скорочували до 0,25% ставки. Будьте активними”, – сказала Олена Костриця.

Тетяна Зеленська – директор обласної Полтавської універсальної наукової бібліотеки – розповіла, що їхня бібліотека активно організовує та проводить різноманітні заходи і свята. Вони тісно співпрацюють з багатьма організаціями, ЗМІ, успішно беруть участь у грантових проектах. Заклад є прикладом активності для бібліотек ОТГ.

Учасники навчання отримали методичні посібники з рекомендаціями щодо роботи піар-клубів бібліотек в умовах децентралізації. Вони стануть бібліотекарям у нагоді під час організації та проведення заходів, піар-діяльності, комунікацій та ділового листування з журналістами.

 

Перейти до вмісту