Ви тут:
Суспільство Україна 

Зупинка «Kyiv Boryspil Express» на Видубичах з’явиться вже в цьому році після реконструкції залізничної станції, – Євген Кравцов

У 2019 році Укрзалізниця здійснить реконструкцію залізничної станції Видубичі для облаштування на ній зупинки швидкісного поїзда «Kyiv Boryspil Express», що курсує між станціями Київ-Пасажирський та Бориспіль-Аеропорт.

Про це повідомив керівник Укрзалізниці Євген Кравцов.

«Видубичі – вже зараз потужний транспортний хаб столиці, що інтегрує залізницю, метрополітен, автобусний та автомобільний транспорт. Після реконструкції станції пасажир, який приїжджатиме сюди, приміром, метрополітеном, автобусом або електричкою як із середмістя, так і з регіонів, матиме зручну можливість пересісти на швидкісний експрес та менш ніж за півгодини дістатись аеропорту «Бориспіль», – зазначив Євген Кравцов, пише прес-служба Укрзалізниці.

За його словами, поставлено завдання створити єдиний логістичний простір, інтегрувавши залізничну станцію Видубичі з метрополітеном та автостанцією, для чого заплановано побудувати нову високу платформу для зупинки «Kyiv Boryspil Express», облаштувати переходи, а також реконструювати дві існуючі платформи та збудувати над ними накриття.

«Наразі ведуться передпроектні роботи та розглядаються три варіанти реконструкції цього транспортного вузла, де різні види транспорту будуть поєднані в єдине ціле. Найближчим часом буде обрано найоптимальніший. Але всі вони передбачають високі стандарти безпеки та сучасні елементи логістики, у тому числі для маломобільних громадян», – резюмував Євген Кравцов.

Перейти до вмісту