Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Сергіївці на Полтавщині печуть хліб, який є кращим за норми ДСТУ (ФОТО)

У Сергіївській об’єднаній територіальній громаді Гадяцького району завдяки співпраці сільської ради з Гадяцьким фондом підтримки підприємництва можна розпочати власний бізнес.

Відповідний меморандум підписали у 2018 році. Майже відразу місцевий підприємець відродив у Сергіївці магазин та обладнав пекарню. У результаті — забезпечив робочими місцями 6  жителів. Тут печуть хліб, який повністю відповідає нормам ДСТУ. Розвозять його у села ОТГ.

Підприємець Володимир Опришко має магазини в різних селах громади. Ідею зробити власну пекарню мав давно. Тому вирішив відкрити бізнес і в Сергіївці. Поговорив з головою сільради, написав бізнес-план, який затвердили на сесії.

“Купив приміщення: одна частина була зроблена під магазин, інша – незадіяна. Після затвердження бізнес-плану, мені виділили кошти. За них і почав робити ремонт, закупляти техніку. Працюємо вночі, щоб на ранок був свіжий хліб. Пройшли сертифікацію, отримав документи з перевірки якості. За показниками ДСТУ, по якості наш хліб повністю відповідає нормам, навіть є кращим. Я був дуже задоволений. Все печеться з натуральних компонентів, без ніяких домішок. Все на заквасках, опарах, за давніми рецептами”, – розповідає власник.

В одному приміщенні працює пекарня, магазин і кафе. Нині хліб випікають у 2-х печах. Виходить зробити близько 500 хлібин за зміну. Планують купити ще одну піч. Тоді хліба випікатимуть у два рази більше. В асортименті — хліб цибульковий, день-ніч, здоба. Найдешевший — висівковий – коштує 6 грн, “кирпичик” – 8 грн, є по 10-12 грн. Найдорожчий – гречаний, бо гречане борошно зараз дорого коштує, говорить Володимир Опришко.

Окрім продажу хлібобулочних виробів у магазині, їх також розвозять по селам ОТГ, з 1 січня цього року почали постачати у школи. А з 1 лютого планують возити хліб і в Гадяч.

Читайте також: Безкоштовне молоко, стимул для працівників та “енергетична” верба: над чим працюють в Сергіївській ОТГ на Полтавщині (ФОТО)

 

Ліна Решетник

Перейти до вмісту