Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській ОДА засідав штаб захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів

Хід аудиту сільськогосподарських земель у двох районах області обговорили на засіданні оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів.

Сьогодні, 29 січня, на черговому засіданні оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів, який створений при Полтавській облдержадміністрації, обговорили хід аудиту сільськогосподарських земель у Машівському та Зіньківському районах. Провів засідання заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий.

«Виведення ділянок з «тіні» – це сплата податків до бюджетів різних рівнів. Крім того, прозорість мінімізує варіанти для якихось оборуток. Впевнений, що всі зацікавлені отримувати кошти для розвитку своїх територій. Тому співпраця між геокадастром, головами РДА, сільрад та ОТГ – перш за все», – зауважив Роман Товстий.

«Основна мета аудиту – виявити ділянки, які обробляються без правовстановлюючих документів, і порушення щодо сплати оренди землі. Спеціалісти на місцях ефективно виконують завдання. За використання земельних ділянок без належного оформлення орендарі відшкодовують завдані збитки», – розповів очільник юстиції Полтавщини, заступник голови штабу Олег Тимченко.

Нагадуємо, що в області діє постійна гаряча лінія для захисту від рейдерства: +38095 605 85 47.

Перейти до вмісту