Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Полтавській митниці розповіли про порядок оформлення євроблях

З 25 листопада 2018 року набрав чинності закон України від 08 листопада 2018 № 2612-VІІІ «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», яким запроваджено зміни норм ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації (далі Закон).

В Полтавській митниці ДФС за період дії Закону України, яким запроваджено зміни норм ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації (з 25 листопада по 14 січня 2019 року) здійснено митне оформлення 485 одиниць транспортних засобів на європейських номерах за новими пільговими умовами. Про це повідомив начальник відділу митного оформлення № 2 Полтавської митниці ДФС Ігор Безрук під час брифінгу у Головному  управлінні ДФС у Полтавській області.

Загальна сума митних платежів, перерахованих до Державного бюджету становить 31,5млн грн.

Ігор Безрук зазначив, що змінами, внесеними до Митного кодексу України, для громадян-резидентів встановлено нові умови ввезення транспортних засобів.

Так, для тих громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набрання чинності законом, передбачено перехідний період 180 діб. Саме протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Оформлення відбувається відповідно до тимчасового порядку. Слід також зазначити, що протягом 180 днів митне оформлення транспортних засобів, щодо яких недотримані строки та умови митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється за умови сплати митних платежів та добровільної сплати фізичною особою, яка є власником такого транспортного засобу або уповноважена розпоряджатися ним та декларує такий транспортний засіб, коштів у сумі, що дорівнює розміру 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8500 грн).

Головуючий зазначив, що власники транспортних засобів добровільно сплатили 4,1млн.грн., що звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані.

На веб-сторінці ГУ ДФС у Полтавській області – poltava.sfs.gov.ua офіційного веб-порталу ДФС у мережі Інтернет щоденно розміщено нагадування про завершення пільгового періоду оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, повідомили у прес-службі.

З переліком документів, які необхідні для процедури розмитнення можливо ознайомитися на відповідній веб-сторінці ГУ ДФС у Полтавській області – poltava.sfs.gov.ua офіційного веб-порталу ДФС у мережі Інтернет , та на спеціальних стендах у місцях митного оформлення , адміністративній будівлі Полтавської митниці ДФС.

Після 22 лютого 2019 року власники авто платитимуть за оформлення повну ставку акцизу. Зрозуміло, що розмір митних платежів суттєво зросте.

А вже з кінця травня цього року до порушників митних режимів «транзит» і «тимчасове ввезення» правоохоронці почнуть застосовувати жорсткі фінансові санкції аж до конфіскації транспортного засобу.

«Поки існує 50-відсоткова пільга по акцизу, беріть документи, звертайтеся до митниці та оформлюйте свої автівки», – підсумував Ігор Безрук та повідомив, що продовження пільгового періоду оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією НЕ ПЛАНУЄТЬСЯ. 

Перейти до вмісту