Ви тут:
Суспільство 

У Полтаві відкрили виставку «Маю радість від творчості»

У приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського відбулося відкриття виставки творчих робіт полтавських митців «Маю радість від творчості». На спільній виставці представлені роботи п’яти майстринь: Маріанни Литвин, Олени Хорошун, Катерини Гладких, Антоніни Маранзіної та Наталії Сеник. Роботи виконані в різних техніках і жанрах.

Як розповіли у Департаменті культури і туризму Полтавської ОДА, всі учасниці виставки креативні й надзвичайно творчі особистості, вони належать до різних поколінь та мають різний мистецький досвід, але мають й чимало спільного. Творчість для них- це навіть не частина їхнього життя, це і є те, чим вони живуть.

Великий творчий доробок (50 робіт) представила Маріанна Литвин, яка займається живописом з 2010 року. Вона вважає, що творча людина – щаслива.

Ляльки Наталії Сеник неодноразово виставлялися у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського, цього разу Наталія Миколаївна представила ляльок, які виготовила за останні півроку.

Також свої роботи представила ще одна майстриня-лялькарка Антоніна Маранзіна, вона розповіла, що справа ця приносить їй велике задоволення та позитивні емоції. Всі свої вміння вона застосовує для виготовлення ляльок.

Свої художні твори продемонструвала Олена Хорошун. Майстриня постійно презентує колекцію своїх виробів на виставках, а ще бере участь у благодійних ярмарках.

З великим натхненням і живим інтересом зустріли глядачі художницю Катерину Гладких, ім’я якої відоме в Європі. У Франції відбулося 8 її виставок. Катерина продемонструвала свої твори та розповіла про творчі плани.

Виставка діятиме до 20 лютого.

Перейти до вмісту