Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві продовжуютьcя навчання з проектного менеджменту

Протягом двох днів в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» у Полтаві проходитимуть навчання з проектного менеджменту «Кваліфікація 2030». Учора у стінах художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка учасники тренінгу зібралися, аби обговорити основні питання проектного менеджменту. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Учора розпочався другий модуль теоретично-практичного курсу з проектного менеджменту. Участь у тренінгу взяли представники структурних підрозділів міськвиконкому, депутатського корпусу, громадських та комунальних організацій, громадські активісти.

Керівник проектного офісу проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Ірина Брижань розповіла, що в одним із компонентів затвердженої Концепції інтегрованого розвитку міста Полтава є курс навчань «Кваліфікація 2030». Вона наголосила – нові проекти в місті мають втілювати фахівці своєї справи. Тому важливим завданням програми підвищення кваліфікації є поліпшення навичок фахівців міста.

– Зараз в усьому світі для розвитку будь-якої території, у тому числі й міста, використовується проектний підхід. Так має бути і в Полтаві. Для цього в міській раді повинні бути люди, які знають як та вміють застосовувати його.

Загалом зазначена програма містить шість модулів. Під час першого –розподіляли учасників на міждисциплінарні групи. Уже в групах учасники обирали проблемні теми, що існують у Полтаві, та аналізували їх. Такі, зокрема, стосувалися туризму, промоції міста, мобільності, тощо.

Завдання ж другого модуля від ідей перейти до конкретних дій. Коучем другого модуля виступила кандидат політичних наук, викладач Київської Школи Економіки Христина Голинська. Саме вона допомагала учасникам перетворити їхні ідеї в конкретні плани:

– Ці два дні ми перетворимо на такий інтенсив, який їм допоможе вийти звідси, маючи календарні плани, маючи чітке розуміння подальших дій, щодо реалізації їхніх ідей. В учасників було домашнє завдання: вони підготували ідею своїх проектів, зараз ми вже зможемо їх перетворювати в конкретні проектні плани, тобто ми будемо визначати, які їм потрібні для цього ресурси, як ці ресурси будуть використовуватись з погляду часу, завдання, цілі, індикаторів, тобто всі методичні речі, які дозволяють втілювати проект.

Окрім того, Христина Голинська зауважила, що проектний менеджмент спрямований на управління командою, ресурсами, комунікаціями, ризиками, якістю. Головна його мета – це виконати ідею проекту, яку поставили перед собою учасники тренінгу в заданих обсягах, вчасно та, в майбутньому, в межах виділених коштів.

Даний тренінг дозволяє оптимізувати управління проектами в місті та прискорити відповідні процеси, зауважив депутат міської ради Олександр Глазов:

– Ми працюємо з Інститутом розвитку міста для того, щоб впровадити концепцію, яка була затверджена на останній сесії Полтавської міської ради. Сьогодні проводиться навчання всіх бажаючих людей. Разом ми створемо нові проекти, реалізуємо їх і, відповідно до концепції, розвиватимемо Полтаву у тих шести направленнях, які були визначені.

Олександр Глазов додає, працює з ініціативною групою над створенням туристичної привабливості та промоції нашого міста.

– Працюємо над проектом, який зробить наше місто привабливим, цікавим для туристів. Аби цю ідею вттілити, маємо створити промоційний план, завдяки якому Полтава буде цікавою як українцям, так і жителям зарубіжних країн.

Реалізація теоретично-практичного курсу «Кваліфікація 2030» сприятиме не тільки підвищенню кваліфікації учасників, а й покращенню співпраці та комунікації між працівниками та підрозділами міськвиконкому.

Перейти до вмісту