Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді відкрилася виставка вишитих робіт подружжя Ніни Фоменко та Павла Горбулінського

У приміщенні Миргородського краєзнавчого музею відбулося відкриття персональної виставки творчих робіт подружжя Ніни Фоменко та Павла Горбулінського. На виставці представлені роботи на релігійну тематику, пейзажі, натюрморти, вишиті сорочки і рушники. Всього 41 творча робота.

Про це повідомили на сайті Миргородської міської ради.

Творчість Ніни Вікторівни відома як на Полтавщині, так і за її межами, бо вишиває вона майже 20 років. Найбільш майстрині до вподоби вишивати багатоколірні мотиви, де переплітаються різні кольори, є гра відтінків. Всі полотна наче живі і випромінюють тепло. А вишиває їх Ніна Вікторівна трьома техніками: хрестиком, напівхрестиком і її власним «Божим» швом. Маючи лише голку з нитками, її руки творять дивовижні речі, адже вишивання – це дуже тонка і кропітка робота, не в кожного вистачить терпіння і бажання цим займатись. Рамки до цих незвичайних робіт створює її чоловік Павло Григорович.

Студенти Університету III віку Ніна Василівна Носова і Раїса Іванівна Карюк прийшли підтримати подружжя музичним подарунком, який дуже сподобався всім відвідувачам виставки. Не шкодував теплих слів для майстрів і художник Андрій Геннадійович Ярошенко, який теж є студентом Університету III віку. Він побажав авторам здоров’я, добра, миру та творчого натхнення.

Багато теплих слів звучало на адресу майстрині. Жінка була дуже розчулена такою незвичайною увагою і високою оцінкою її робіт.

Перейти до вмісту