Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуцькому ОМВК розпочалася приписна кампанія до призовної дільниці

Основним напрямом роботи Кременчуцького об’єднаного міського військового комісаріату є проведення в місті та районі заходів із допризовної підготовки юнаків, призову громадян на строкову військову службу та доставці у війська, приписка громадян до призовної дільниці.

У сучасних умовах вкрай важливо проведення вищезазначених заходів. Ця програма є основою для подальшого розвитку системи забезпечення якісного проведення призову громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України, проведення допризовної підготовки молоді та приписки громадян до призовної дільниці.

Від початку цього року Кременчуцьким ОМВК розпочато чергову компанію з приписки громадян України чоловічої статі до призовної дільниці, яка продовжуватиметься упродовж січня – березня. У рамках якої приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років, а також громадяни старшого призовного віку, які не були приписані до призовної дільниці раніше. Ппро це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Не підлягають приписці до призовних дільниць громадяни України, які відбувають покарання в установах виконання покарань або до яких застосовано примусові заходи медичного характеру.

Керівники підприємств, установ, організацій, навчальних закладів мають звільнити від роботи чи навчання юнаків, яким необхідно пройти приписку і забезпечити їх своєчасну явку до військового комісаріату.

– Звертаємо увагу на тому, що без посвідчення про приписку до призовної дільниці буде неможливо зареєструватись (знятись з реєстрації) за місцем проживання, вступити до навчального закладу, отримати диплом, влаштуватись офіційно на роботу тощо, також неподання у військовий комісаріат списків юнаків, які підлягають приписці до призовних дільниць відповідно до ст. 211-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, – повідомляють у міськраді.

Перейти до вмісту