Ви тут:
Відео Медицина Полтавщина Суспільство 

У Горішніх Плавнях відкрили оновлений рентгенкабінет міської лікарні (ВІДЕО)

У міській лікарні Горішніх Плавнів відкрили оновлений рентгенкабінет з сучасним рентгенологічним обладнання, вартість останнього складає майже 2 мільйони гривень.

1 млн 300 тисяч гривень надали з депутатського фонду депутати Полтавської обласної ради Володимир Говоренко та Дмитро Спатар. Решту суми – 700 тисяч гривень – виділили з міського бюджету Горішніх Плавнів.

“Це найсучасніший рентгенапарат південно-корейської фірми. Він дає в 10 разів менше опромінення, ніж той, щоб був виготовлений ще в радянський період. Сам кабінет не реконструювався з моменту будівництва лікарні, експлуатувався близько 40 років. Він непростий – тут є захисні від радіації плити”, – розповів міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков.

Окрім рентгенологічного апарату, у кабінеті зробили капітальний ремонт – від вікон до санвузла. Кошти на це у розмірі 1 млн грн надав благодійний фонд Полтавського ГЗК.

Знімки, зроблені на сучасному обладнанні, лікарі зможуть роздруковувати, записувати на диск або передавати через інтернет.

Перейти до вмісту