Ви тут:
PROвсе Суспільство 

ТОП-5 цікавих місць України для перезавантаження від НСЗУ

Інколи нам усім потрібно не просто відпочити, а по-справжньому перезавантажитись. Оновити думки і відшукати ресурси. Нам здається, що найкраще це можна зробити у подорожі.

Команда НСЗУ підібрала для вас ТОП-5 цікавих місць України для відновлення та усамітнення.

1. Кам’яна могила. Запорізька область

Степовому феномену – Кам’яній могилі в долині ріки Молочна – декілька тисяч років. Це давній курган-святилище з піщаника із майже 70 невеличкими гротами та печерами. На стінах – тисячі унікальних петрогліфів прадавньої шумерської писемності. Площа надзвичайного кургану – 30 000 квадратних метрів, трапляються глиби висотою до 12 метрів. Справжній український Стоун-Хендж.

2. Космічні пейзажі солених озер. Херсонська область

Якщо ви колись мріяли побувати на Марсі, не потрібно писати Ілону Маску з проханням взяти вас з собою. Просто приїдьте на солоні озера колишнього солезаводу на Арабській стрілці на заході сонця. Всі відтінки рожевого, білого, місцями – помаранчевого та чорного. Повітря, насичене цілющою сіллю. Неймовірні майже діамантові сольові кристали у вигляді троянд. Залишки давніх містків для пересування між озерами – реальні сталагміти, що виблискують при денному світлі. Краєвид, від якого захоплює подих.

3. Справжні єгипетські піраміди. Село Березова Рудка, Полтавська область

В Україні є свої єгипетські піраміди – на Полтавщині (с. Березова Рудка). І хоча вони поступаються за розмірам оригіналам, побудовані полтавські піраміди за усіма правилами. Річ у тім, що виходець з Березової Рудки Ігнатій Закревський служив послом Російської імперії в Єгипті, захопився давньою культурою і вирішив звести піраміду у рідному селі. Крім того, в Березовій Рудці зберігся родинний дім поміщиків Закревських. Там бував Тарас Шевченко, який, за легендою, був закоханий у господиню маєтку – Ганну Закревську. Отже, Березова Рудка зберігає багато давніх та цікавих історій, які варті уваги.

4. Старовинний замок та таємничий млин. Сатанів, Хмельницька область

У невеличкому містечку – надзвичайна кількість давніх пам’яток архітектури зі поєднанням із незабутньою природою. Тут ви знайдете 500-річну синагогу, два давні замки, старовинний Сатанівський млин. Довгі шляхи крізь густі ліси, мальовничі пагорби, річки та легенди – все допомагає повністю зануритись у прекрасний світ української природи та історії.

5. Маяк на краю світу. Озеро Шагани, Одеська область

Якщо десь і існує край світу, то він точно має виглядати, як узбережжя озера Шагани, що є частиною Тузлівских ліманів. Тут нема нічого, окрім довгої дороги вздовж кришталевої гладі озер, білосніжних пеліканів, червоного маяку, неймовірних світанків та сріблястого Чумацького шляху над головою. Тиша, вода та небо. Прекрасне місце для відновлення та усамітнення.

Гарна подорож – добре спланована подорож. Весна незабаром – є час спланувати перезавантаження, – стверджують у НСЗУ.

Перейти до вмісту