Ви тут:
Суспільство Україна 

Стало відомо, як українці хочуть перейменувати коньяк

Проект “Географічні зазначення в Україні”, що фінансується Європейським Союзом, представив результати громадського онлайн-голосування за нову назву, яка прийде на заміну “коньяку України”.

Згідно з результатами, чверть опитаних (25,6%) хочуть, щоб коньяк в Україні іменувався як Український бренді або Бренді України, пише “Економічна правда”.

На другому місці – назва Бурштин/Бурштинок/Бурштиняк (9,4%). На третьому – Гайстер (8,5%).

Далі список виглядає так: К’янок (7,9%), Дубовик/Дубняр (7,2%), Брунат (5,3%), Каннук (4,5%), Укрньяк/Украньяк (4,3%), Сонцедар/Сандар/Виндар (3,3%), Бревіс (3%).

Усі інші варіанти набрали менше трьох відсотків голосів. В рамках голосування проект отримав 16 тисяч відповідей і “десятки пропозицій”.

Результат голосування, втім, не гарантує, що “коньяк України” отримає нову назву Український бренді. Наприкінці січня Міністерство аграрної політики та продовольства України планує нараду з виробниками коньяку України для обговорення нової назви цього продукту. На нараді буде представлено результати цього опитування.

Відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС Україна зобов’язалася з 2026 року відмовитися від використання захищеного географічного зазначення “коньяк” для продукту вітчизняного виробництва.

Перейти до вмісту