Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Сервіс для письменників Wattpad запускає власне «нейровидавництво»

Сервіс та однойменна спільнота Wattpad для для письменників та читачів, в якій користувачі можуть розміщувати свої статті, оповіданя, фанфіки, вірші та романи, відкриває видавничий підрозділ Wattpad Books. Про це повідомляє видання The New York Times.

Першими книжками нового видання стануть шість книжок категорії young adult. Вони вийдуть вже восени цього року, пише Читомо.

За словами Аллена Лау, генерального директора та співзасновника Wattpad, компанія буде використовувати технологію машинного навчання Story DNA. У той час, як традиційне книговидання засноване на смаках окремих редакторів, технологія Wattpad відсканує та проаналізує сотні мільйонів історій в додатку, щоби знайти теми та елементи, які можуть визначити комерційний успіх твору. Але виключно на нейромережу в компанії покладатися не планують. Wattpad об’єднає вибір «комп’ютерного редактора» з вибором професійних редакторів.

Планується, що автори нового видавництва будуть отримувати аванси та гонорари, які будуть конкурентними щодо галузевих стандартів.

Перейти до вмісту