Ви тут:
Суспільство Україна 

Реформа державної служби створює соціальні ліфти для молоді, – Олександр Саєнко

Започаткована Урядом реформа державної служби дає можливість створювати первинний резерв професійної молоді, яка має змогу пройти стажування у центральних органах виконавчої влади, ознайомитися з роботою державного апарату та згодом прийти на державну службу для реалізації своїх ініціатив, вважає Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні державна служба – це соціальний ліфт для найталановитіших, професійних людей, які бачать себе на службі у держави», – сказав він, коментуючи рішення Уряду про продовження пілотного проекту «Національна програма стажувань у центральних органах виконавчої влади».

Олександр Саєнко підкреслив, що ця ініціатива дуже важлива й нагадав про успішну реалізацію проекту «Державотворець», завдяки якій студенти або випускники вузів проходили стажування у органах державної влади, підтримку Академії лідерства, яка долучена до роботи в державному секторі.

«Реформа державного управління – це не тільки електронні послуги, діджиталізація, нові процеси. Це формування нової культури. Саме тому ми маємо змінювати менталітет, що сформувався у суспільстві, коли чиновник закритий і не має жодних соціальних ліфтів. Ми вже почали ламати цю систему», – наголосив Міністр.

Він також зазначив, що на сьогодні існує значний конкурс на державну службу. Україна отримала високі оцінки ЄС щодо конкурсної процедури для залучення нових держслужбовців.

Довідково

30 січня Уряд ухвалив рішення про продовження пілотного проекту «Національна програма стажувань у центральних органах виконавчої влади» до 31 грудня 2019 року.

У рамках Національної програми Уряд запросить на стажування в міністерствах (крім Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони), Секретаріаті Кабінету Міністрів України та Національному агентстві з питань державної служби студентів 3-4 курсів, студентів-магістрів та випускників.

Перейти до вмісту