Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Пирятинські рятувальники провели навчання щодо способів порятунку на льоду

Лід на водоймах Пирятинського району встиг зміцніти і сезон зимової риболовлі вже в розпалі. Рибалки заради улюбленої справи готові йти на ризик і закрити очі на небезпеку. Саме тому рятувальники провели показові навчання, аби відпрацювати способи як діяти в надзвичайні ситуації і розуміли, що може статися на воді саме взимку.

Показові навчання рятувальники організували на острові Масальський. Рятувальники відпрацювали різні способи порятунку а саме: за допомогою рятувального кругу, так званої соломини та штурмової драбини, повідомили в ГУ ДСНС в Полтавській області.

Головне, зазначають рятувальники, направляючись на водойми взимку треба бути підготовленим. Людям які потрапити під лід потрібно дотримуватися певних простих правил. По-перше, морально – не можна панікувати в надзвичайні ситуації, а по-друге, необхідно мати при собі бодай елементарні підручні засоби захисту, що можуть врятувати життя. Також рятувальники наголошують, що не варто виходити на лід поодинці, краще, аби поруч була людина, яка зможе допомогти.

Перейти до вмісту