Ви тут:
PROвсе Полтавщина Суспільство 

Про решетилівську вишивку і килимарство та опішнянську кераміку можна дізнатись у віртуальному музеї

В Україні працює сайт “Віртуальний музей нематеріальної культурної спадщини”. Це можливість для громад «відкрити» та популяризувати свій унікальний, але часом прихований потенціал традицій, знань, вмінь та майстерності.

Як інформує Департамент культури і туризму Полтавської ОДА, для наповнення сайту та пошуку елементів нематеріальної культурної спадщини, не внесених до Національного переліку НКС, було проведено Всеукраїнський відкритий конкурс «Жива традиція». За результатами конкурсу 10 традицій локальних спільнот вже представлені на сайті віртуального музею у розділі «Жива традиція». З Полтавщини тут представлені «Традиція вузлової ляльки Полтавщини» та «Регіональний фестиваль народної творчості «Омельницьке розмаїття».

А на інтерактивній мапі регіонів побутування елементів нематеріальної культурної спадщини представлені елементи Полтавщини: «Опішнянська кераміка», «Технологія виконання вишивки «білим по білому» Решетилівського району та «Традиція рослинного килимарства селища Решетилівка».

Перейти до вмісту