Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Про користь від ходьби розповіла Уляна Супрун

Для того, щоб отримувати користь для здоров’я — достатньо 10-хвилинної прогулянки в активному темпі щодня. Це означає зі швидкістю близько 5 кілометрів на годину.

Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Під час ходіння ми не тільки переміщаємось в певну локацію, а й покращуємо наше здоров’я. Ходити пішки корисно: це хороше тренування для серця та судин, покращує аеробні можливості — тобто наше тіло здатне краще поглинати та використовувати кисень, впливає на якість, легкість та швидкість виконання щоденних справ, зменшує стрес та тривожність, допомагає підтримувати здорову вагу, – розповідає Супрун.

Науковці вказують, що варто збільшувати інтенсивність ходьби, а не лише зосереджуватися на відстані або кількості кроків. Тому не намагайтесь орієнтуватись на 10 тисяч кроків на день як зазвичай рекомендують виробники трекерів (хоча це теж непоганий орієнтир).

Щоби заохотити малоактивних людей (які фізично активні менш ніж 30 хвилин на тиждень) рухатись, цікавий проект розробили Public Health England. Для кращої мотивації та більш реального досягнення необхідного рівня активності запустили спеціальний додаток (https://bit.ly/2RPuGH9). Він щодня нагадує про прогулянку, фіксує прогрес та просто пояснює користь для здоров’я, яку людина отримує від кожної прогулянки.

Це не означає, що ви повинні займатися лише 10 хвилин на день.

Що більше ми активні, то більше переваг для здоров‘я ми отримуємо. Адже коли ми мало рухаємось та багато сидимо — організм буквально “вимикається“. Сповільнюється обмін речовин, що впливає на нашу здатність регулювати рівень цукру в крові, метаболізувати жири, негативно впливає на тиск та послаблює м’язи і кістки, – стверджує Уляна Супрун.

 

Перейти до вмісту