Ви тут:
Медицина Суспільство 

Препарати, які полегшують біль у горлі і напади кашлю – неефективні, – Уляна Супрун

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, стверджує, що не варто приймати таблетки, що полегшують біль у горлі і напади кашлю.

“Препарати, що зменшують біль у горлі чи полегшують кашель, – не мають жодної доказової ефективності у лікуванні цих симптомів, а просто ненадовго можуть полегшити стан. Температуру дорослим потрібно знижувати лише коли вона більше 38,5 градусів. Для цього краще використовувати парацетамол чи ібупрофен та не перевищувати дозу цих ліків”, – зауважила Супрун.

Вона наголосила, що вірусні інфекції не лікуються антибіотиками.

“Антибіотики виписують лише під час бактеріальних хвороб, коли збудником захворювання є бактерії, наприклад, під час бронхіту чи пневмонії. Але такі препарати призначають лише після аналізу крові та обстеження у лікаря. Деякі симптоми є сигналами, що залишатися вдома небезпечно для життя. Негайно телефонуйте 103, якщо з’явилися – задишка, висипи на шкірі, кровохаркання, синюшний відтінок шкіри, блювання та діарея, біль у грудях, зниження тиску, сповільнений пульс, аритмія, порушення свідомості чи судоми”, – зазначила Супрун.

Перейти до вмісту