Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина стане епіцентром хуртовин та снігопадів

Сьогодні, 23 січня, у другій половині дня майже на всій території Полтавщини суттєво  погіршаться погодні умови. Епіцентром снігопадів та хуртовин стане наш регіон.

Як повідомив начальник обласного центру з гідрометеорології Ігор Замирайло на засіданні оперативного штабу з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, після обіду сніг посилиться.  До кінця дня температура підвищитися до 0°. Можливий мокрий сніг та перемети на дорогах. Пориви вітру –15-20 м/с.

Про це повідомляють у Полтавській ОДА.

«Вночі стовпчики термометрів показуватимуть від 0° до -5° морозу. Вдень –від -2°до +5°. Вночі сніг поступово припиниться. У південно-східних районах області вночі можлива ожеледь. До кінця тижня опадів не очікуємо. Температура триматиметься близько 0°», – сказав Ігор Замирайло.

Заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий наголосив: до негоди повинні бути готові всі служби заздалегідь. Насамперед – дорожні служби. Проїзд дорогами загального користування має бути забезпечений.

«Прошу закцентувати увагу на тих проблемних ділянках доріг, де з року в рік виникають ускладнення руху. Особливо на спусках та підйомах. Це ділянки доріг Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка, Полтава-Красноград та на кордонах областей . Усі служби мають скоординувати роботу та працювати у тісній співпраці. Звертаюся до енергетиків: при можливій ожеледі на деревах спрацювати оперативно»,  – зауважив Роман Товстий.

За словами заступника начальника Служби автомобільних доріг Полтавської області Володимира  Слюсара,  нині всі проблемні ділянки на автотрасах підсилили технікою. У районі Решетилівки задіяно 5 одиниць техніки, які готові до роботи в разі інтенсивних опадів.  

Підготувалися до боротьби з негодою й працівники ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області».

«До розчистки автошляхів готові більше сотні машин. За потреби залучимо 45 одиниць техніки аграріїв. Усі підрядники забезпечені протиожеледними матеріалами. На область їх видано близько 3 тис. тонн», – зазначив директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан.

В області оголосили штормове попередження. За потреби можуть обмежити рух на дорогах.

Перейти до вмісту