Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Підтримка спорту: в Полтавській ОДА продовжують реалізацію програми створення майданчиків зі штучним покриттям

Цьогорічний бюджет Полтавської області орієнтований на розвиток спорту. Продовжується і реалізація прийнятих раніше програм. Така увага цьому напрямку приділяється за ініціативи голови Полтавської ОДА Валерія Головка.

На Полтавщині діють багато програм із підтримки спорту та забезпечення громад спортивними об’єктами. Однією з таких є Полтавська обласна програма розвитку фізкультури і спорту. Її основне завдання – підтримка фізичного розвитку мешканців області.

Впровадження програми будівництва футбольних полів проходить за підтримки очільника Полтавської ОДА Валерія Головка. Він приділяє велику увагу розвитку фізичної культури і спорту на Полтавщині.

Розроблена Полтавською ОДА Програма розвитку фізичної культури і спорту на 2017–2020 роки серед інших пунктів передбачає і будівництво футбольних майданчиків зі штучним покриттям. Її реалізація включає співфінансування 50% на 50%. Так, місцева громада отримує новий майданчик за половину вартості.

Громада повинна підготувати основу для влаштування покриття. Тобто викопати котлован, засипати його та ущільнити піском, трьома фракціями щебеню та гранвідсіву, розмістити огорожу і облаштувати освітлення.

Після того, як громада виконала всі умови, подається заявка. Постійна депутатська комісія з питань молодіжної політики, спорту та туризму Полтавської облради спільно з Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту та Департаментом будівництва Полтавської ОДА перевіряють, як підготована основа.

Після перевірки перелік претендентів на отримання та монтаж штучної трави подається на розгляд обласної сесії. Згодом закуповують штучне покриття, футбольні ворота й монтують їх на об’єктах, які отримали погодження.

– Вже підготували основи та отримали погодження на штучне покриття з монтажем і два об’єкти у Полтаві. Як результат, ми отримаємо по-справжньому якісні об’єкти, які прослужать не один рік. При цьому наша малеча матиме місце, де можна займатись спортом, привчати себе до ведення здорового способу життя, – розповідає Валерій Головко.

З офіційним переліком громад, що отримають співфінансування, можна ознайомитись на сайті Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА (https://usms.gov.ua/) або подати запит на отримання інформації.

– Створення мережі майданчиків, впевнений, збільшить і кількість людей, які займаються спортом. Коли для цього створені всі умови, то і долучитися до здорового способу життя простіше. Крім того, нові спортивні об’єкти допоможуть і нашим «збірникам» у підготовці до змагань, – наголосив заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Для того, щоб оцінити якість майданчиків, які з’являються по області, можна поїхати до Коломацької ОТГ. Тут такий відкрили за співфінансування самої громади, району та області.

– У дитинстві я навіть не міг мріяти про такий футбольний майданчик на цьому місці. При загальній вартості 1,2 млн грн, коли з сільського бюджету виділили 200 тисяч, то така співпраця і допомога надзвичайно приємна, – розповідає голова Коломацької об’єднаної громади Євген Почечун.

Нагадаємо, що у Розсошенцях нещодавно відкрили оновлений спорткомплекс. Тут покращили освітлення та замінили газон. Роботи провели на умовах співфінансування.

Перейти до вмісту