Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Ольга Герасим’юк закликала ЗМІ Полтавщини під час виборчої кампанії не боятися, а звертатися за порадою до експертів

Перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, голова Полтавського земляцтва, телеведуча Ольга Герасим’юк зустрілася сьогодні з представниками електронних ЗМІ Полтавської області.

Вона розповіла про створення при Національній раді експертної групи для моніторингу висвітлення в ЗМІ виборчої кампанії та закликала журналістів Полтавщини звертатися, у разі потреби. Працюватимуть експерти, як на президентських, так і на майбутніх парламентських виборах.

“Експертна рада надаватиме консультації щодо збалансованості матеріалів. Раніше ніхто не міг уявити, що і в новинах буде джинса. Але сьогодні вона туди зайшла. Також існує гендерне питання – питання вільного доступу, рівних умов для всіх під час виборів. Національна рада взяла на себе відповідальність за такий моніторинг. Але ми не є суб’єктами виборчого процесу”, – сказала Ольга Герасим’юк.

Вона також зауважила, що на ЗМІ чекають досить важкі часи. Єдиний спосіб вистояти, переконана Герасим’юк, це дотримуватися редакційної політики та пам’ятати, що журналістика має працювати не на одну людину (власника), а на суспільство.

“Від місцевих мовників дуже багато залежить. Звичайно, всі дивляться центральні канали. Але ви ближчі до людей. І через це відповідальність за озвучене є ще більш серйозна”, – зауважила перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

Найближче засідання робочої групи експертів заплановане на 25 січня.

“З нами працює і Рада Європи, й ОБСЄ. На засідання до нас приходить преса, громадські медійні організації. До експертної ради зможуть звертатися медіа, які, отримавши ролики чи матеріали на розміщення, сумніваються у тому, що немає порушень чи дотриманий баланс. Можна буде отримати консультацію. Таким чином ми хочемо полегшити роботу і зробити журналістів озброєними, щоб редакційна рада та колективи журналістів у ньюзрумах мали чим керуватися і знали, куди звернутися. Люди дуже дезорієнтовані і їм потрібно дати якісну інформацію”, – наголосила Ольга Герасим’юк.

Перейти до вмісту