Ви тут:
Суспільство Україна 

На Прикарпатті сталося загоряння на найбільшому у краї хімічному виробництві

У суботу, 12 січня о 21:08 на пункт зв’язку Державної пожежно-рятувальної частини №24 з охорони об’єктів ТОВ “Карпатнафтохім” надійшло повідомлення про пожежу в корпусі №424 цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу виробництва “Етилену та поліетилену” ТОВ “Карпатнафтохім”, що поблизу міста Калуш, передає з посиланням на ДСНС тамтешній портал Вікна.

Як пише Еспресо.TV, cталося смолоскипне горіння з системи трубопроводу на площі близько 4 кв. метрів та висотою 15 метрів.

Інженерно-технічний персонал о 21:15 перекрив засувки подачі сировини на вводі в установку. О 23:00 рятувальники заявили, що за інформацією керівника об’єкту, орієнтовний час вигорання залишків продукту становитиме близько двох годин.

На місці було створено штаб пожежогасіння, в склад якого увійшли представники інженерно-технічного складу об’єкту. 

За допомогою лафетних стволів здійснювалося охолодження виробничої установки та сусідніх споруд.

О 23:48 пожежу було локалізовано. До гасіння пожежі залучено 19 одиниць техніки та 105 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів У ДСНС в області.

За офіційними даними, обійшлося без потерпілих. Водночас у соцмережах повідомляється про людей з опіками.

Як запевняє міський голова Ігор Матвійчук, викидів шкідливих речовин у повітря немає. Життю й здоров’ю калушан, за його словами, наразі нібито нічого не загрожує.

Причина виникнення пожежі встановлюється. Потерпілих немає, наголошує прес-служба управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Перейти до вмісту