Ви тут:
Погода Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині знову прогнозують хуртовини та ожеледь

10 січня з Греції на територію України йде активний циклон. Він призведе до погіршення погодних умов у південній частині України. На Полтавщині складні погодні явища очікують вечері 10 січня та вдень 11 січня.

Як повідомив начальник Полтавського обласного центру з гідрометеорології Ігор Замирайло,  прогнозують сильний та мокрий сніг. У південній частині області налипання мокрого снігу та ожеледь.  Приріст снігового покриву сягне до 20 см.

«Вночі 11 січня на території області – пориви вітру до 15-20 м/с. Такі погодні умови можуть ускладнювати рух транспорту, роботу енергетиків та інших служб. Вночі 10 січня морози спадуть до 5 градусів. Вдень температура повітря становитиме близько 0 градусів», – сказав Ігор Замирайло.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області наголосив, що всі дороги на території області мають бути розчищені вчасно. Взаємодіяти повинні всі служби, а координувати роботу має Служба автомобільних доріг.

«Аби не виникло колапсу на дорогах області, всі служби спільно повинні узгоджувати як вирішувати проблему на тій чи іншій ділянці. У разі виникнення надзвичайних ситуацій через складні погодні умови,  долати їх треба спільно: поліції, рятувальникам, дорожникам та керівництву міст і районів», – наголосив Андрій Пісоцький.

Начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській Володимир Салогуб нагадав, що є спільний план  взаємодії затверджений віце-прем’єр-міністром України та Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій  щодо ліквідації наслідків погіршення погодних умов.

«Згідно з цим планом, Служба автомобільних доріг у Полтавській області контролює на дорогах роботу всіх інших служб. Саме дорожні служби мають розуміти, що відбувається на автошляхах», – сказав Володимир Салогуб.

У зв’язку з прогнозованою негодою,  снігоприбиральну техніку працівники дорожніх служб мають сконцентрувати на проблемних ділянках автошляхів.  

Перейти до вмісту