Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині викрили групу осіб, які вчиняли грабежі та розбійні напади на помешкання літніх людей

Прокуратура Полтавської області викрила групу осіб, які вчиняли грабежі та розбійні напади на помешкання літніх людей – наразі зловмисникам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Миргородської місцевої прокуратури викрито групу осіб, які скоїли грабежі та розбійні напади на жителів Миргородського, Великобагачанського та Новосанжарського районів Полтавської області. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини.

Установлено, що в листопаді та в грудні 2018 року троє осіб, маючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, здійснили грабежі та розбійний напад на потерпілих, які є особами похилого віку. Завдаючи потерпілим тілесні ушкодження зловмисники заволоділи їхнім майном на загальну суму 60 тисяч гривень.

За належного процесуального керівництва прокуратури двох осіб встановлено та затримано. Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вказаних злочинів.

За процесуального керівництва прокуратури затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, за попередньою змовою групою осіб, з проникненням у житло), та  ч. 3 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло) КК України.

За клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

На даний час досудове розслідування триває, перевіряється причетність даних осіб до вчинення аналогічних злочинів на території Полтавської області.

Підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Перейти до вмісту