Ви тут:
Погода Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині мокрий сніг змінять морози до -15º

У другій половині дня 11 січня у південних районах Полтавської області очікують ускладнення погодних умов.

Як повідомив начальник Полтавського обласного центру з гідрометеорології Ігор Замирайло, у цій частині регіону прогнозують снігопади, мокрий сніг та налипання мокрого снігу. Негода запечить  Горішні Плавні, Карлівський, Кобеляцький, Машівський та Новосанжарський райони. Приріст снігового покриву сягне до 10 см. Вночі 12 січня температура повітря різко знизиться до -10..- 15 градусів морозу. 

«Прогнозуємо значні коливання температури. Вдень буде  близько 0 градусів. Вночі буде значне похолодання. Якщо в південних районах буде мокрий сніг при відлизі і не чистити дорого, то утвориться крижаний накат. Загалом за  добу по області випало від 2 до 10 мм снігу», – розповів Ігор Замирайло.

Очікують значне погіршення погоди і в Полтаві, Чутівському та Решетилівському районах. Дорожні служби цілодобово чергують на автошляхах.

«Підсилюємо Кременчук автогрейдером, в район Решетилівки передислоковуємо 5 потужних одиниць техніки. На об’їзду дорогу Решетилівки ставимо ще один бульдозер. Також цей район додатково  підсилюємо навантажувачем. Техніка готова до розчистки снігу», – повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Анатолій Мягкохліб.

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області наголосив на тому, що всі сили потрібно сконцентрувати на південні райони області. Особливу увагу варто звернути на ділянки дороги в районі Білоцерківки,  Великої Багачки та Липового.

«Дорожні служби, патрульна поліція та рятувальники повинні повністю координувати свою роботу. Техніка починає чистити дороги з моменту, як тільки розпочався перший сніг. І для цього попередження не потрібне. Наша задача – не допустити заторів на дорогах. Всі служби мають достатньо ресурсів, щоб забезпечити проїзд автотрасами державного та місцевого значення. Звертаюся до всіх служб: давайте не будемо економити на безпеці», – наголосив Валерій Головко.

Нині на дорогах області чергують патрульні поліцейські. За потреби, рятувальники готові розгорнути мобільні пункти обігріву.

Перейти до вмісту