Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчук повністю забезпечений вакциною від кору, – Кременчуцька міськрада

У Кременчуці від початку 2019 року зареєстровано 7 випадків захворювання на кір, з яких 2 – діти. Про це на засіданні тимчасової протиепідемічної комісії повідомила міський позаштатний лікар-епідеміолог Лариса Коровіна. Діти, які захворіли на кір, не були щеплені. Разом із тим, лікар-епіеміолог звернула увагу на тому, що кір уникнути не можливо, єдиним методом убезпечення від нього є щеплення. В житті людини воно має проводитися двічі, а саме, в 12 місяців і 6 років. За медичною статистикою, якщо люди з будь-яких причин не проходять щеплення проти кору, то із 10 громадян 9 обов’язково захворіють на цю небезпечну інфекційну хворобу. Якщо ж рівень вакцинованих людей становить 95%, то вірус кору перестає циркулювати.

Про це повідомляє сайт Кременчуцької міськради.

Керівник управління охорону здоров’я міста Максим Середа повідомив, що на сьогоднішній день щеплення проти кору пройшли 93% дітей від 1 року та 97% – дітей 6-ти років і старше. За останні роки відсоток щеплення вакциною КПК значно збільшився. У 2013-2015 роках були перебої з поставками такої вакцини, тому і виник прошарок невакцинованих дітей із числа декретованої групи (12 місяців і 6 років життя).

Головний медик міста наголосив, що на даний час Кременчук на 100% забезпечений вакциною для щеплення декретованого населення міста, в тому числі і дітей. Від сьогодні у всіх ЦПМСД (в педіатричних амбулаторіях) кабінети щеплення працюватимуть у 2 зміни: з 08.00 до 18.00 годин. Щеплення робитиметься після проходження медичного обстеження, яке проводитимуть завідувачі центрів первинної медико-санітарної допомоги. Вакцинація проти кору буде абсолютно безкоштовною. Батькам дітей, які її проходитимуть, закуповувати вакцину спеціально не треба.

Максим Середа також наголосив, що пройти безкоштовне щеплення проти кору можуть працівники галузей охорони здоров’я та освіти, які в дитинстві не були вакциновані та не перенесли цю хворобу.

Що стосується показника щеплення в закладах освіти Кременчука, то в школах він складає 95,8%, а в дитячих садках – 1,2 %. Про це на засіданні комісії директор департаменту освіти Геннадій Москалик. За його інформацією, від сьогодні батьки всіх невакцинованих дітей отримають повідомлення про необхідність проходження щеплення проти кору.

Наприкінці засідання члени тимчасової протиепідемічної комісії вирішили ввести карантин на тиждень у ліцеї №5, в якому один із школярів захворів на кір. Упродовж цього тижня в закладі освіти будуть проведені профілактичні заходи щодо недопущення поширення цієї хвороби.

Перейти до вмісту