Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Конкурс художнього репортажу «Самовидець» приймає роботи до 25 січня

До дедлайну сьомого «Самовидця» лишилося три тижні. 25 січня 2019 року – останній день прийому конкурсних репортажів.

Тема – «Життя в містах», повідомляє Літакцент.

“Міста, в яких ми живемо сьогодні, й міста, в яких житимемо завтра. Які вони, як змінюються, хто є рушієм цих змін – позитивних і негативних. Процеси і явища, що наближають майбутнє, або, навпаки, не дають вибратися з минулого, і які варто зафіксувати й дослідити. Життя в містах, які рухаються до визначення «розумні» («міста майбутнього»),  і тих, що міцно вчепилися за своє минуле. В містах, які не оговталися від травм ХХ століття, і в містах, яким іще тільки доведеться заживляти рани, завдані нинішньою війною, зшивати себе по лінії бойових дій.  Життя у містах великих і зовсім маленьких”, – йдеться у повідомленні.

Організатори конкурсу очікують на репортажі, в яких автори не просто описуватимуть міські фасади й свої улюблені місця, а спробують проникнути в саму суть міста, душу урбаністичного соціуму; шукатимуть відповідь на питання: хто (і що) робить місто містом.

Готові тексти надсилайте на адресу: [email protected] до 25 січня 2019 року включно.

Результати конкурсу будуть оголошені у березні 2019 року.

До розгляду приймаються раніше не публіковані художні репортажі українською мовою.

  •  Автор повинен спиратися на власний досвід.
  •  Автор має добре знати тему, орієнтуватися в інших текстах, написаних на вибрану тематику, прагнути об’єктивності.
  •  Важливим елементом є влучні описи та живі діалоги з героями вибраної теми. Оповідь має бути не сухою газетною, а саме художньою.

Обсяг репортажу– до 40 000 знаків.

Нагороди: І місце – 10 000 грн. ІІ місце – 7 000 грн. ІІІ місце – 5 000 грн.

Десять найкращих репортажів увійдуть в альманах «Veni, Vidi, Scripsi», а переможець конкурсу отримає право видати свою книжку репортажів у видавництві «Темпора».

Члени журі: Єлізавета Гончарова, Олег Криштопа, Марія Титаренко.

За підсумками минулих конкурсів видавництво «Темпора» видало п’ять альманахів найкращих репортажів: «Світ у масштабі українського репортажу», «Де, як і чому працюють українці», «Історія наживо», «Війна. Життя de facto» та «Чому я звідси ніколи не поїду». Вийшли друком книги лауреатів конкурсу: Олега Криштопи «Україна. Масштаб 1:1», Дениса Казанського «Чорна лихоманка: нелегальний видобуток вугілля на Донбасі» та Єлізавети Гончарової «Десь поруч війна».

Перейти до вмісту