Ви тут:
Суспільство Україна 

Інститут книги завершив закупівлю книжок для українських бібліотек

Український інститут книги завершив розрахунки за придбану у 2018 році книжкову продукцію для поповнення фондів публічних бібліотек. Про це повідомляється на офіційному сайті інституту.

Зазначається, що всі українські бібліотеки отримали нові книжки до Нового року. 91-му видавництву сплачені кошти загальною сумою 114 397 900 гривень, що складає 99,9% вартості всіх придбаних за результатами відбору книжок, повідомляє Читомо.

Також повідомляється, що видавництва не доправили до бібліотек книжок на суму 67 200 гривень, тому тепер вони мають сплатити штрафні санкції в розмірі 5% від вартості цих книжок.

Крім того, 79 600 гривень ще не встигли дійти до двох видавництв у повному обсязі через завершення останнього операційного дня роботи Казначейства. Заборгованість на зазначену суму була зареєстрована, тож її планується погасити у встановленому законодавством порядку – протягом першого кварталу 2019 року.

Як відомо, на закупівлю книжок в цьому році виділили 120 мільйонів гривень, тіму числі кошти на доставку книжок від видавництв до обласних універсальних бібліотек (вартість доставки входить до ціни пропозиції до закупівлі). Вартість доставки, з ПДВ, не може перевищувати 5% від вартості закуплених книжок у кожного видавництва.

Перейти до вмісту