Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Фахівці обласної Служби порятунку розповідають полтавцям правила пожежної безпеки (ФОТО)

З початку року на території Полтавської області сталася 121 пожежа. Переважна більшість виникла у приватному житловому секторі. Аби зменшити кількість пожеж, фахівці  ДСНС щодня проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з жителями області.

Так, за останні три дні (29-31 січня) фахівці Служби порятунку «101» провели профілактичні бесіди з мешканцями міст Полтава, Пирятин, селищ міського типу Котельва та Чорнухи.

Співробітники ДСНС нагадали громадянам основні правила пожежної безпеки у побуті, роз’яснили як діяти у разі виникнення загорання чи сильного задимлення, також розповіли яким чином гасити пожежу на початковій стадії. Крім того, на прикладі конкретних будинків дали рекомендації щодо покращення протипожежного захисту помешкань. 

Для того, щоб люди не забували поради та дотримувалися правил безпечної поведінки, рятувальники наприкінці бесід вручали тематичні листівки.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області нагадує про необхідність дотримання елементарних правил пожежної безпеки.

Постійно слідкуйте за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтуйте. Слідкуйте за справністю електричних мереж. Будьте обережні при палінні та використанні відкритого вогню на горищах, в підвалах, сараях та інших підсобних приміщеннях.

Пам’ятайте, що у разі виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події відразу телефонуйте за номером 101.

Перейти до вмісту