Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

До кінця 2019 року на Полтавщині військкомати реорганізують у центри комплектування і соціальної підтримки

До кінця 2019 року військові комісаріати по всій Україні перетворяться у Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки. До цього переліку входить і Полтавський обласний військовий комісаріат та районні військові комісаріати.

Про планування заходів щодо створення територіальних центрів доповідав на апаратній нараді військовий комісар Полтавського військового комісаріату Дмитро Губський.

За його словами, військові комісаріати стануть схожими на центри надання адміністративних послуг,  де швидко і якісно надаватимуть допомогу громадянам. 

«Такий перехід дасть можливість надавати кращі послуги населенню та збільшить довіру людей до військових комісаріатів. Діяльність створених центрів матиме такі складові: робота з особовим складом в мирний час, соціальна та юридична підтримка населенню у військовій галузі. Мета створення таких центрів – кардинальна зміна підходів щодо забезпечення прозорості в системі надання послуг військовозобов’язаним, резервістам, військовослужбовцям, ветеранам війни та військової служби, військовим пенсіонерам тощо. Першочергова задача – нормативно – правове забезпечення формування територіальних центрів, визначення повноважень та інших умов їхньої діяльності. Також буде створено електронний реєстр всіх військовозобов’язаних», – розповів Дмитро Губський. 

У 2018 році вже провели певні підготовчі заходи щодо реорганізації військових комісаріатів. 

На переформування обласного та районних військових, за словами Дмитра Губського, потрібно майже 7 млн грн. 

Голова Полтавської ОДА зазначив, що військові комісаріати мають змінитися не тільки назву. 

«Потрібно зробити ревізію щодо створення центрів та їхнього комплектування. Проаналізувати, що вони вже мають нині, а саме зовнішній вигляд, інтер’єр, технічне наповнення. Головне, щоб у нас змінилася не тільки назва, а й змінилася якість надання послуг», – зазначив Валерій Головко. 

Пілотний проект вже втілювався на базі Чернігівського обласного  військового комісаріату та Козелецького райвійськкомату.

Нагадаємо, що сьогодні під час апаратної наради, представили нового очільника Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА

Читайте також: Соціальне таксі, пільговий проїзд та оздоровлення атовців, – на Полтавщині діє унікальна програма соціального захисту населення

Перейти до вмісту