Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Дієтолог розповіла про користь щоденного вживання кави

Кава містить понад 300 біологічно активних речовин, які чинять антиоксидантну й протизапальну дію та допомагають у профілактиці багатьох хвороб. Для відновлення здоров’я і сил після новорічних свят слід пити каву. Про це розповіла дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.

“Кава – дуже хороший засіб для відновлення сил, тому що це не тільки кофеїн, який пробуджує нашу нервову систему, це ще й понад 300 біологічно активних речовин, які мають виражену антиоксидантну, протизапальну дію. Тому, якщо хочете набратися сил – пийте каву”, – порадила медик.

За її словами, в каві також знаходиться хлорогенова кислота, яка захищає печінку від запалення і порушення роботи.
Крім того, як підкреслила дієтолог, вживання кави стає профілактикою цукрового діабету 2 типу та хвороби Альцгеймера, а ще цей напій захищає від депресії. Однак, за її словами, для цього достатньо лише однієї чашки кави, зловживати ж цим продуктом не варто.

При цьому дієтолог додала, що зелена кава не сприяє схудненню, як запевняють у рекламі.

“У зеленій каві міститься хлорогенова кислота, вітаміни С і Е – це антиоксиданти, які захищають клітини організму від руйнування та прискореного старіння. Але лише п’ючи каву, схуднути не можна. Схуднення за допомогою зеленої кави – це черговий міф”, – підсумувала медик.

Нагадаємо, стан людей, які повністю відмовилися від вживання алкоголю і кави, виявився гірше за тих, хто їх вживав. До такого висновку дійшли вчені в Каліфорнійському університеті.

Південнокорейські вчені вважають, що кілька чашок кави на день можуть допомогти людям уникнути закупорювання судин – одного з головних чинників ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Перейти до вмісту