Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Чим замінити м’ясо, – розповіли дієтологи

Нещодавно журнал The Lancet опублікував доводи вчених про те, що ресурси планети не можуть забезпечити в їжі населення, – людству заради виживання доведеться відмовитися від м’яса, повідомляє svidok.online

Згідно з новими даними, які були представлені на Всесвітньому економічному форумі, заміна яловичого білка на рослинний посприяла б зменшенню викидів парникових газів на 25%, а пов’язаної з харчуванням смертності – на 5%. Але чим можна замінити м’ясо?

Продукт перший: морські водорості. Більшість людей вважають, що водорості – це трава і нічого поживного в них немає. Тим часом, згідно з публікацією The Lancet, в своєму живильному потенціалі водорості не поступаються курячим яйцям, вони насичують і добре засвоюються.

Продукт другий: квасоля. Дослідники з Гарвардського університету доводять, що квасоля – це не тільки високоживильний і корисний для організму білковий продукт. Їхні дані говорять про те, що заміна яловичини бобовими може дозволити домогтися зниження викидів парникових газів вже в 2020 році.

Продукт третій: комахи. Рано чи пізно людство все одно прийде до того, що буде їсть комах. Що ж, насправді це дійсно прекрасне білкове джерело, що містить також багато корисних жирних кислот, кальцію, заліза, вітамінів групи В. Комахи швидше дозрівають і розмножуються, а також вимагають набагато менше землі і води, що робить їхнє виробництво екологічнішим в порівнянні з тваринництвом.

Продукт четвертий: горіхи. Будь-горіх – це білковий продукт, хоча різні їх види і розрізняються вмістом жирів, вітамінів і мінералів. Крім того, вирощування горіхів пов’язано з меншим виробництвом загрозливого атмосфері вуглекислого газу навіть в порівнянні з комахами. Гідна заміна м’яса, вважають вчені.

Перейти до вмісту