Чому сало слід часто вживати, – розповідь дієтолога
Наталія Самойленко розповіла про користь українського національного продукту.
За словами дієтолога, корисні властивості продукту виглядають наступним чином:
1. Сало містить поліненасичену жирну арахідонову кислоту. Вона входить до складу клітинних мембран, є частиною ферментів серцевого м’яза, а також допомагає знизити рівень холестерину і сприяє виведенню токсинів.
⠀
2. При регулярному вживанні сала організм стає більш стійким до вірусів.
⠀
3. Сало містить олеїнову жирну кислоту, яка має протизапальну дію і запобігає передчасному старінню.
⠀
4. У салі є й інші цінні незамінні жирні кислоти: лінолева і ліноленова.
⠀
5. Рекомендую вживати тим, хто хоче підвищити інтелектуальну діяльність. Цей продукт сприятливо впливає на роботу мозку.
⠀
Рекомендована норма – 100-150 г. на тиждень.
Сало — тваринний підшкірний жир, найчастіше свинячий. Нутряне сало відоме як здір, топлене яловиче чи бараняче сало називають лоєм. Інколи, для назви солоного або копченого сала, використовують слово іншомовного походження — шпик.
В Україні та багатьох інших країнах є частиною традиційної національної кухні. У минулі часи сало було дуже важливим елементом харчування завдяки своїй дуже високій харчовій цінності (770—870 ккал на 100 г), а також здатності зберігати свої властивості протягом тривалого часу без охолодження. Для цього сало для тривалого зберігання засолюють. З сала витоплюють смалець та виробляють шкварки.